Vegyünk lendületet! – Fiatal vezetők a BMLSZ-ben (1. rész)

– Mit tartasz a legnagyobb problémának ma a munkaerőpiacon?

– Elsősorban az, hogy sajnos, mindenki csak a továbbtanulást részesíti előnyben de úgy, hogy közben sem szakmunkát/szaktudást nem akar szerezni, sőt még dolgozni se szeretne, csak egy íróasztal mögül „a semmit tenni” és sok pénzt keresni… Persze kicsit hétköznapi módon fogalmaztam, de a lényeg, hogy nincs „szakmunkás” ember, aki jó is. Nehéz sajnos így használható munkaerőt találni. A régi időkben bevált módszer volt, hogy egyfajta ösztöndíjként vagy csak szimpla gyakorlatként a diákok (szerződéses formában) suli mellett dolgoztak is, és később át is vették őket a munkáltatók. Szerintem ez ma is sokat változtatna a heyzeten pozitív irányban.

– Mit tartasz elsődleges célkitűzésednek, feladatodnak a szakszervezeti munkádban?

– Először is a legfontosabb, hogy az emberek bizalmát sikerüljön elnyerni, mert ha bíznak bennem, akkor hallgatnak is rám, és szívesebben elmondják a problémáikat, így sokkal könnyebb a probléma megoldása és a megoldás felé vezető út meghatározása.

Hiszem azt, hogy egy kollektív szerződés megalkotása és elfogadása jobbá és gördülékenyebbé teheti a problémamegoldást, akárcsak az emberek és a főnökök közti kapcsolatot.

– A szakszervezeti taglétszám növeléséhez mire van szükség, véleményed szerint?

– Ha ezt tudná az ember, akkor mindenki tag lenne… 🙂 Az viszont biztos, hogy több reklám és előadás, akár programok szervezése talán elősegíthetné azt, hogy felfigyeljenek a munkavállalók arra, mi is az a szakszervezet és mi a lényege, amiért működik, mert sokan szerintem nem is tudják ezt, munkáltatók, munkavállalók egyaránt.

– Mi a véleményed a fiatalok szakszervezetbe való szervezéséről, szerinted hogyan lehetne ezt hatékonyabbá tenni?

– Amikor megkérdezik tőlem, hogy én miért léptem be, mindig azt válaszolom, hogy a rengeteg pozitívum mellett, ha másért nem is, de szerintem mindig jó, ha az ember mögött áll egy szakmailag felkészült és intézkedni tudó jogi háttér, akivel bármit meglehet beszélni, segítséget kérni, vagy végső esetben intézkedésig folyamodni. A többi pozitív dolog már csak hab a tortán, de ez magánvélemény.

– Te egyébként hogyan és mikor kerültél kapcsolatba a szakszervezettel? Hogyan lettél tisztségviselő?

– Az előző tisztségviselő kolléga cégtől való távozása segített ehhez a poszthoz, mivel már beszéltünk erről vele, hogy ha ő elmegy, akkor vállaljam el helyette, és folytassam a munkáját. Aztán, mikor a távozása után gyűlésre került a sor, Keszthelyi Gábor feltette a kérdést a jelenlévő tagoknak, hogy ki vállalná el ezt a posztot, akkor én gondoltam, megpróbálom.
A jelenlévő tagok egyhangú támogatással megerősítettek a döntésemben.

„Örülönk, hogy vállalják a szakszervezeti munkát a fiatalok. Igényük van rá, hogy kiálljanak magukért és másokért azoknál a vállalatoknál, ahol képviselik a tagságot. Szükség van a szakszervezetekben a fiatalok lendületére, nyitottságára, rugalmasságárára és kreativitására.” (Keszthelyi Gábor, BMLSZ-ügyvivő)

Szegvári Gergely elérhetőségei:
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobil: +36 20 538 60 03


Nyomtatás