Külföldön is felfigyeltek a magyar jacuzzigyártó sikereire

A Reuters annak kapcsán írt a cégről, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások nyomán sokan döntöttek úgy, hogy – ha már a fürdőket nem lehet látogatni – az otthoni vizes élmények megteremtésébe ruháznak be. Ez pedig idénre szólóan is hasznos döntés volt, hiszen a világ népességének tekintélyes része kénytelen ennek az évnek is legalább a harmadát-negyedét korlátozások között, utazások nélkül tölteni. A cikkben megszólaltattak egy budapesti férfit, aki elmondta, hogy már évek óta tervezte egy masszázsmedence beszerzését, de erre végül csak azt követően szánta rá magát – és kétmillió forintját –, hogy Kínában kitört a járvány, és tömegek kényszerültek karanténba.

Az ilyen termékeket 80 százalékban exportra gyártó Wellis Magyarország a cikk szerint tavaly 60 százalékkal növelte forgalmát. Ez azt jelenti, hogy megvalósult, amiről Czafik Zsolt vezérigazgató beszélt a G7-nek, amikor tavaly ősszel részletesen bemutattuk a vállalkozást. Tavalyelőtt ugyanis csaknem 13 milliárd forint volt a társaság árbevétele, és a vállalkozó azt mondta, hogy ez 2020-ban akár 20 milliárd forint is lehet.

Czafik Zsolt a kilátásokról is beszélt a Reutersnek:

Vásárlóink többsége családos ember, az európai középosztály, és arra számítunk, hogy termékeink olyan népszerűvé váltak, hogy az erős kereslet a járványt követően is megmarad.

Ami a konkrét számokat illeti, a vezérigazgató célja az, hogy idén eladásaikat több mint kétszeresére, 30 ezer darabra emeljék. A létszám is közel megduplázódhat a jelenlegi szintről, és 1500-ra nőhet. Ez jelentős részben az ózdi gyár beindításához kapcsolódik, említett cégportrénkban erről is részletesen írtunk. Ózdon pedig még inkább várják a termelés elindítását és felfuttatását, miután múlt héten az ABB után a város másik nagy foglalkoztatója, a Johnson Electric is bejelentette a gyára bezárását.

Váczi István

https://g7.hu/vallalat/20210406/kulfoldon-is-felfigyeltek-a-magyar-jacuzzigyarto-sikereire/


Nyomtatás