VDSZ: nagyjából 50-re emelkedett a bérmegállapodások száma

Székely Tamás elmondta, hogy vegyesen zárultak, aminek oka, hogy van egy felfokozott hangulat, ami 15-20%-ra „fűti föl" a munkavállalókat.
Bár van, ahol kétszámjegyű az emelés, az esetek nagyobb részében ez 8%, vagy annál is kevesebb, az viszont közös, hogy minden esetben január elsejétől érvényesek.

A VDSZ elnöke azt is elmondta, hogy sávos, differenciált emelést kell elképzelni, aminek lényege, hogy a kiskeresetűeknél egy picivel több, nagyjából 10-11% realizálódik, és a bérsávokban felfelé haladva csökken a bér százalékos növekedése. Emellett van még egy eleme a béremelésnek, ez pedig a teljesítményértékelésen alapuló bérelem.

Az ún.: differenciált emelést az magyarázza Székely Tamás szerint, hogy a minimálbér és garantált bérminimum előző évi emelkedése miatt a bértábla kezd „összecsúszni", ami jellemzően a kisebb keresetűeket érinti. Ezért van az is – folytatta –, hogy az ő esetükben valamivel magasabb az emelés mértéke. Olyan hely is van ugyanakkor, ahol fix emelést kaptak a munkavállalók, ami egy alacsonyabb fizetési kategóriában lévőnek nagyobb emelést jelent a béréhez viszonyítva, mint egy olyan személynek, aki magasabb fizetési kategóriában helyezkedik el.
A további bértárgyalásokat több dolog is befolyásolja, például az, hogy a cég gazdasági évfordulója mikorra esik. A keményebb tárgyalások azonban – tette hozzá –még előttük állnak.

Eddig ugyanis olyan vállalatoknál ütötték le azt sikeresen, ahol nem voltak nagy eltérések a munkáltatói és szakszervezeti elképzelések között. Most jönnek majd azok szerinte, ahol nagyobbak az eltérések, megemlítve azt a céget, amely 2%-ot ajánlanak.


Nyomtatás