Egy korszak ér véget a vállalkozók életében

Kézi számlatömbből történő számlázás esetén a számlaadatokat a NAV Online Számla felületén kell feltölteni. Erre 500 ezer forint ÁFA érték alatt 4 nap áll rendelkezésre és fontos, hogy minden adatot pontosan adjunk meg, ellenkező esetben az adatszolgáltatás sikertelen. NAV összekötéssel rendelkező számlázó programból kiállított számla esetén a számlázás pillanatában a rendszer automatikusan küldi be az adatokat a NAV-nak, a sikerességről pedig visszajelzés is érkezik. Egy gonddal kevesebb.

Online számlázás vagy kézi számlatömb?

„Az online számlázóval kiállított számla, azonnal e-mailben továbbítható a vevőnek. Nagy előnye ugyanakkor a kézi számlatömbbel szemben, hogy az automata kitöltő funkcióval a vevő adatai céginformációs adatbázisból kiválaszthatók, a rendszer néhány karakter megadását követően automatikusan tölti ki a többi adatot, pl. vállalkozás teljes nevét, címét és a július 1-től kötelező adószámot is.

A saját adatainkat sem kell megadni.

Ezzel nemcsak gyorsabb a számlázás, de garantáltan pontos és aktuális minden megadott adat, ami a NAV adatszolgáltatás alapfeltétele.” mondta Sárospataki.

https://www.vg.hu/gazdasag/adozas/egy-korszak-er-veget-a-vallalkozok-eleteben-2352392/


Nyomtatás