A dolgozók javaslatait várják az egészségügy átalakítása érdekében

Eddig soha nem látott széleskörű konzultációt indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Belügyminisztérium az egészségügy átalakítása érdekében. Több mint 140 ezer egészségügyben dolgozó bevonásával, véleményének figyelembevételével kívánja a kormány továbbfejleszteni az egészségügyi ellátórendszert.

2020. július 20-tól, hétfőtől a szakellátásban résztvevő szakdolgozók és egyéb felsőfokú végzettségű egészségügyi dolgozók oszthatják meg ezzel kapcsolatos javaslataikat, álláspontjukat az Emmi és a Belügyminisztérium webes felületein.

Minden szakmai csoportnak különböző időszakban nyílik erre lehetőssége. Eddig az intézményvezetők, a szakellátásban dolgozó orvosok és a kórházi gyógyszerészek nyilatkozhattak. Az egészségügyi konzultáció hiteles, naprakész ismeretek birtokában lehetővé teszi a dolgozók és a betegek igényeit mind jobban kiszolgáló munkafolyamat továbbtervezését is – áll az Emmi közleményében.

Arra kérnek minden érintette, hogy szakmai javaslataikkal segítsék az eredményes átalakítást.

https://www.vg.hu/kozelet/egeszsegugy-kozelet/a-dolgozok-javaslatait-varjak-az-egeszsegugy-atalakitasa-erdekeben-2461436/?fbclid=IwAR0iHIM5PHg2VfVb0mdGba4zeGVIgToGkLXWG-k9Hr_LmOrZyus5OhNpWNY