Pályázati felhívás

Az emberség erejével CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány (továbbiakban Emberség Erejével Alapítvány) a Nyílt Társadalom Alapítványokkal együttműködésben támogatási programot hirdet meg a dél-dunántúli (Baranya, Somogy és Tolna megye) régióban érdekvédelemmel foglalkozó magánszemélyek számára.

A pályázat célja

A civilség egyik fontos, de manapság gyengén megjelenő funkciója ez érdekvédelem. Az érdekvédelemmel foglalkozó civil szervezetek hiányát alátámasztják a dél-dunántúli régióban lebonyolított hároméves civil fejlesztő, támogatásosztó programunk, az Erősödő Civil Közösségek tapasztalatai is.

A Szerveződő közösségek 2021 egy tapasztalatcserén alapuló műhelysorozathoz kapcsolt adományozási program, amellyel az a célunk, hogy a dél-dunántúli régióban segítsük a civil érdekvédelmi tevékenységet, építsük az érdekvédelmi tudást.

A pályázók köre

Érdekel, hogy mitől lehet hatékony a közösségi érdekvédelem? // Érdekel a szervezetépítés, a stratégia, a kampány? // Szeretnéd elindítani a változást a közösségedben?

Olyan elkötelezett magánszemélyek jelentkezését várjuk, akik tényleges és tartós változást szeretnének elérni környezetükben. A pályázók vállalják, hogy:

  • hogy aktívan részt vesznek műhelysorozatunkban a közösségi érdekvédelem sikeres stratégiáiról és technikáiról,
  • közben demokratikusan működő érdekvédelmi csoportot szerveznek egy-egy adott közösség valamely problémájának, nehézségének orvoslására
  • igénybe veszik az Alapítványunk által biztosított mentor segítségét.

A pályázat menete

Pályázni a mellékelt linken található űrlap kitöltésével lehet 2021. augusztus 1-ig a településed, közösséged ügyeinek bemutatásával és személyes bemutatkozással. Az elbírálás első körben a benyújtott pályázati űrlap alapján történik. A nyertes pályázók kiválasztásához személyes beszélgetéseket szervezünk augusztus folyamán Pécsen.

A program megvalósítása, melynek része az aktív közösségszervezés és részvétel a műhelysorozaton: 2021. szeptember 1. és 2022. január 31. között.

A Szerveződő Közösségek 2021 5 millió forintos keretösszegéből 10 nyertes pályázó munkáját támogatjuk, személyenként 500.000 Ft-tal.

A program alapját képező műhelysorozat szeptemberben kettő, a további hónapokban egy-egy napos elfoglaltságot jelent majd.

Pályázati űrlap linkje:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3hMHqdwgJvJ-beQQMRewh0eBflcCNls1NK0ndza_smrdIdQ/viewform


Mit jelent az érdekvédelem?

Úgy érzed, a szomszédság összefogása lenne szükséges azért, hogy a lakók igényei szerint alakítsák a buszmenetrendet?

Kampányt indítanál a többi fiatallal, hogy legyen ingyenes wifi a faluközpontban?

Szeretnéd, ha a lakóközösség véleményét figyelembe vennék az építési szabályzat kialakításánál?

Jó lenne a többi szülővel végre kijárni, hogy megcsinálják a parkban és a játszótéren a közvilágítást?

Eleged van abból, hogy….. Szeretnél végre változást, abban, hogy ….

A közöségszervezés vagy közösségi érdekérvényesítés során az adott problémában érintettek formálódnak szervezetté és képviselik érdekeiket a nyilvánosság előtt, a konfliktust is felvállalva a hatalom képviselőivel.

Bővebb információ kérhető az alábbi email címen. Kérjük add meg elérhetőséged, hogy kollégánk felvehesse veled a kapcsolatot!

Kapcsolat:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.eckpecs.hu/palyazat/szervezodo-kozossegek/


Nyomtatás